Hverdagen

Efter at have været i HCMC i 3 uger nu, er jeg ved at få en hverdag op og køre. Men selvom vi allerede nu, har gået rigtig mange kilometer i  byen, oplever vi stadig nye ting, mere eller mindre hver gang vi er ude på en tur. Indtil videre har vi fundet de første 5 shopping centre, i en gå afstand fra hvor vi bor. Det ene ser mere dyrt ud en det andet. Så det kan godt blive en dyr fornøjelse i tasker og sko, for de har jo selvfølgelig også de helt rigtige mærker hernede, og når man nu pga. pladsmangel i kufferten, ikke har så mange sko og tasker med herned, er det altid en god undskyldning for at købe nyt.

Det sidste shopping center vi fandt, fandt vi desværre kun 45 min. før lukketid, og i den dyrere afdeling lukkede de så ogå lidt før. Så der kom en vagt for at følge os ud, hvilket vi også er vant til derhjemme. Men det vi så ikke er vant til, er at der står vagter samt ansatte hele vejen fra den etage vi var på, til udgangen, de bukker og hilser pænt af med os, man følte faktisk at man var lidt vigtig, lige i det øjeblik.

Når man har været hernede lidt tid, er der allerede ting man savner hjemme fra, og det er ting i ens hverdag som man tager forgivet derhjemme. Tror egentlig ikke man er klar over hvor heldige man er, før man prøver at være i et land, der er så meget anderledes. Jeg kan heller ikke lade vær med at tænke på, at når jeg allerede nu har den her følelses, hvordan er den så ikke når man har været her i 6 måneder.

Ting jeg har taget for givet, og ting jeg forventer man kan finde i et supermarked (mange af tingene er helt sikkert et luksus problem, men det er jo det man er vant til)

 • At man kan vaske sit tøj i varmt vand.
  • Så hernede er det med at få kogt vand, og lade det ligge i blød med sæbe, inden det bliver vasket igennem i koldt vand.
 • Vi forventer der er varmt vand, når vi tænder for vandhanen.
  • Har vi så ikke det, er det absolut det nemmeste at brokke sig på facebook, og få folk til at give en ret i, at det også er for dårligt, vi betaler jo for det.
 • Drikke vand fra vandhanen
 • Vi forventer at der kan findes allergivenlig / parfume fri produkter, stort set i hvert et supermarked.
  • Hernede er det ikke så nemt, selv WC-papiret er med duft, og kigger du ikke ordentlig efter, risikere du at købe tamponer med duft (jaja det er en pigeting, men stadig)
 • Gillette Venus skrabere
  • Nej det  er så ikke nemt at finde, ud af alle butikker jeg har været i, har jeg kun kunnet finde det et sted. Og barberskum har jeg ikke set endnu.
 • Hårprodukter
  • Ja, jeg forventer at jeg kan gå ind i en frisør salon, og købe de produkter jeg mangler (og er meget åben omkring mærke her). Men det er som om, de ikke ved hvad ordret hairproduct er.

Ting jeg allerede nu ved, jeg vil savne når jeg kommer hjem

 • Venligheden
  • Vi danskere er bare ikke særlig venlige, selv børnene hernede er mere venlige og søde overfor en, end hvad man kan forvente de er overfor en fremmed.
  • Man bliver også kaldet ma’am og miss hver gang de skal snakke til en.
 • At folk åbner døren for en
  • Ved hver butik/restaurant står der nærmest en parat til at åbne døren for en
 • Varmen
  • Men det er der vidst ikke nogen som er i tvivl om at jeg ville
 • De billige taxa’er
  • At man kan komme hjem fra byen i en Uber, for under 15 kr. Det er jo billigere end statgebyret derhjemme.

Okay jeg ved godt at vi i Danmark, også har problemer med at man tror naturen er en stor skraldespand. Men vi bliver da bedre og bedre. Og der hvor vi bor, har vi da en skraldespand som vi bruger. Hernede sætter man det bare ude foran døren, er det ved butikker bliver det lagt ved det nærmeste træ/pæl. Om aftenen, bliver det så samlet op, af det man derhjemme ville kalde for skraldemænd. Så selvom man ser dem feje konstant, foran deres hjem og forretninger, så virker her bare meget mere beskidt, end det man er vandt til.

Som man nok ikke kan undgå at vide, så er vietnamesernes fortrukne køretøj scooter. De skal jo selvfølgelig også vaskes, og tæt på hvor vi bor, er der en scooter-vask. Lige inden Tet var der kø ved den, men ellers er det ret sjovt at se, at folk betaler for at få deres scooter vasket, og det er selvfølgelig med håndkraft i stedet for i en smart vaskehal.

 

Det her er et billede af et lille marked jeg kommer forbi, hver dag når jeg kører på arbejde. Der bliver solgt, kød, fisk, fjerkræ og masser af grøntsager. Det ser virkelig lækkert ud, men alligevel tør man ikke købe især sit kød der, for hvordan har det mon været opbevaret og behandlet inden man køber det. Undskyld kvaliteten, men det er taget inde fra en Uber.

Her ser man også en der kommer med is-blokke/terninger, man kan godt undre sig over, at det ikke smelter hurtigere i den her varme. Når man kommer forbi en scooter med disse poser på, kan man dog også se hvordan det smeltede vand løber ud af posen. Men derhjemme, er det som om, at vi om sommeren er ved at gå i panik, bare det vi skal fra Føtex og hjem til os selv med en pakke is eller pose isterninger.

 

Følg og like mig
error

Leave a Reply