Shanghai

Hvem havde troet, at man på et tidspunkt bare lige kunne tage en forlænget weekend i Shanghai. Ikke mig i hvert fald, men når man bor i Ho Chi Minh City, er det kun en flyvetur på 4 timer og så bliver det lige pludselig en mulighed. Jeg vil så dog sige, at det besvær som det var med at få visum til Kina, gjorde næsten at jeg ikke magtede det, men med købte flybilletter, skulle det bare overstås. Hele ideen til denne tur, kom da Thomas nævnte Formel 1, og at flybilletter slet ikke var så dyre der til. Og må sige det er en oplevelse jeg aldrig vil glemme.

Inden vores afrejse, var jeg begyndt at savne Danmark en lille smule,  nu hvor det er forår er der så mange smukke ting man går glip af. Men efter nogen dage i Shanghai forsvandt den følelse fuldstændig. Vejret var som det ofte er i Danmark, koldt og vådt, der var tulipaner og stedmoderblomster, og træerne var begyndt at springe ud. Bilerne kørte nærmest som derhjemme, så lige pludselig begyndte man faktisk at savne at komme hjem. Med hjem mener jeg HCMC, varmen, scooterne som larmer og alt det der er ved denne by som jeg har forelsket mig i.

Her i Vietnam, er der taxi chauffører som prøver med at snyde en, men at komme til Shanghai, prøver de på det så meget, at jeg virkelig ikke håber nogen falder for det. Vi vidste vores hotel lå ca. 15-20 km. væk, og at møntenheden Yen er ca. det samme som den danske krone, og en taxa i Kina burde bare være billigere end i Danmark. Når man kommer ud af lufthaven, står der disse rare mænd som jo kun vil hjælpe os med at få en taxa. Så vi kom i en taxa, vi skulle kun give 450 Yen og dankortet skulle køres igennem inden vi startede turen. Hurtigt kom vi ud igen, efter noget tid kom prisen ned i 150 Yen, den reelle pris burde have været omkring 50-60 Yen. Vi valgte at gå tilbage til lufthavnen, hvor metroen lå, og det resulterede så også i en helt anden pris, hele 4 Yen skulle vi give for at blive kørt hen til den nærmeste metro station ved vores hotel.

Vi havde desværre ikke det bedste vejr, faktisk hele weekenden var der regn og koldt. Vi havde omkring 13 grader, og når man kommer fra +30 grader hver dag, er det begrænset hvor varmt tøj man overhovedet har. Så vi fik benyttet os rigtig meget af deres turist busser, vi fik stort set hele byen på den måde.  Dog var vi så heldige at vi kunne gå rundt blandt deres skyskrabere, the old town og the bund. Men pga. af vejret blev det desværre ikke til nogen turer op i hverken, Finansiel Tower, Shanghai Tower og Oriental TV Tower, der var så tåget deroppe at man ingenting kunne se. Jeg havde ellers planlagt at jeg skulle skywalk på Jin Mao Tower i ca. 350 metres højde, men at give næsten 400 kr. for det, når man ingenting kan se, synes jeg alligvel var for meget.

Ingen vi tog afsted, havde vi besluttet os for at vi skulle i Disneyland, vi skulle simpelthen ud og lege børn. Der var rigtig flot derude, selvfølgelig havde vi regn meget af dagen, men det skulle ikke stoppe os for at have det sjovt. Men når man ser reklamer for Disneyland, så virker det internationalt og man regner med at se rigtig mange af deres figurere “levende”. Sådan er det bare ikke i Shanghai.  Alt stod på kinesisk, kun de vigtigste informationer stod på engelsk, så alle historierne fattede vi ikke en meter af. Af alle de figurerer som de har, så vi kun 5 og her skulle man stå i kø for at se dem, dette skyldes nok at asiatere ikke kender ordet kø, men skuffende for os som godt ved man ikke bare omringer dem. Men helt ærligt, hvad er Disneyland uden Mickey, Pluto, Anders, Minnie, Andersine og alle de andre som er deres hoved figurerer, for mig er det skuffende. Så skal man i Disneyland, vil jeg ikke anbefale Shanghai, og dette er på trods af jeg ikke har været i andre.

At opleve Formel 1, på klods hold, er en fantastisk opleves. Vi havde perfekte pladser, lige ud til startlinjen, så først sving kunne ses, man kunne følge overhalingerne på langsiden og det sidste sving havde vi perfekt udsyn til.  Når der så også kun er 2 crash, er man glad for at det hele sker lige ud foran en. Stemningen, lyden og det der ligner kaos for os, kan slet ikke beskrives, det skal opleves. Alt det der bliver sat op for sådan en weekend, er helt vildt, det er nærmest en by af telte, hvor der  vises fede biler, souvenirs, musik og egentlig alt hvad du kunne komme til at mangler de timer du er derude.

Alt i alt har det været en helt fantastisk weekend og oplevelse. Skulle jeg ændre på noget, så skulle det være længden på opholdet. For at tage til Kina og så ikke se den kinesiske mur, havde jeg aldrig troet man skulle. jeg står ikke og føler en trang til at komme tilbage, maden er ikke lige  mig (vietnamesisk er meget bedre), metroen er proppet, for hernede kan der åbenbart altid lige være en ekstra kineser, så er det lige meget hvor meget man skal skubbe eller mase for at være der.

Følg og like mig
error

Leave a Reply