Boller i karry

Nu er der kun lidt over en måned til jeg skal forlade dette fantastiske land. Noget af det positive ved at jeg snart skal hjem til Danmark er at så er min praktik forbi, for lige så fantastisk en oplevelse det har været at være hernede, har det på samme måde været en stor fiasko fagligt. Jeg ved godt at praktikanter ikke får de mest spændende opgaver, men er det for meget forlangt at en virksomhed sætter sig lidt ind i hvad de kan forvente en praktikant kan, det synes jeg bestemt ikke.

Efter mine år i butik har jeg selv haft med praktikanter at gøre, og ja jeg har da også givet dem opgaver som ikke er det sjoveste, men de har også  fået lov til at været med til det som er sjovt og det der gør at ens praktik ikke har været spild af tid og at man rent faktisk har lært noget. For i bund og grund tror jeg alle der skal ud i praktik godt ved at mange virksomheder desværre udnytter dem, det er jo gratis arbejdskraft. Men hvorfor skal det være sådan, hvorfor kan en virksomhed ikke se det fornuftige i at få en praktikant, det er jo lige præcis GRATIS arbejdskraft, som de kan bruge til deres fordel og kommer man ud som praktikant i forbindelse med ens studie er man meget interesseret i at lære og suge alt det information til sig som man kan i løbet af den periode man er i virksomheden.

Jag havde i hvert fald store forventninger til min praktikplads, når de vil have en dansk praktikant, havde jeg nok regnet med at det ville være lidt anderledes end det har været.  Men tror faktisk at uanset hvor i verden man vælger sin praktikplads, vil der desværre være mange virksomheder som udnytter det og som ikke sætter sig ind hvad ens praktikant kan. For havde min virksomhed sat sig lidt i hvad jeg kan og hvad jeg har lært af alt den erfaring jeg har (er jo lidt, men kun lidt ældre end mange andre praktikanter) havde de kunnet få så meget mere ud af min arbejdskraft. For jeg er ikke rejst ca. 9000 km. for at føle at jeg faktisk bare er i vejen og at det jeg kan, ikke er godt nok, jeg er her faktisk for at lære og for at blive bedre til den uddannelse jeg har valgt at tage.

Lidt af det jeg har lært ved at være her, er at Google faktisk godt kan være din ven. Mine brødre har i mange år sagt til mig (især Jacob) Google er din ven og jeg har altid følt at vi mere var fjender, for uanset hvad jeg har skulle finde, er det ikke blevet fundet. Men efter at have brugt Google næsten hver dag i 4 måneder, vil jeg sige at vi er ved at være venner, i hvert fald når jeg søger på engelsk, så det bliver spændende at se hvad der sker når jeg kommer hjem og søger på dansk igen.  Jeg ved godt at der også er de virksomheder som virkelig lærer deres praktikanter alt de kan og meget mere, samt at der er praktikanter der udnytter at de bare er praktikanter. Men tror desværre at mange, både virksomhederne og de kommende praktikanter ikke kigger rigtigt på om de er et match for hinanden, i bund og grund skal praktik plads og praktikant vel passe lige så godt sammen som hvis det var et fast arbejde. Jeg har i hvert fald lært at der skal ses mere på kompetencer når der skal vælges en praktikant, men også hvad en virksomhed rent faktisk søger, for søger de en til alt, er det så i virkeligheden en praktikant de skal have.

For at kunne fortæller hvorfor dette indslag hedder “boller i karry”, blev jeg nødt til at fortælle lidt om hvordan det har været hernede. For da jeg så at Mad House serverede boller i karry, til en af deres dansker middage fik jeg straks hjemve. Jeg vidste det var en ret jeg skulle ud og have, for selvom jeg er træt af ris, bliver man aldrig træt af Boller i karry og nu er jeg begyndt at savne den danske mad og kan ikke vente med at få det igen.  Tænk at det var Boller i Karry som skulle gøre det vendepunkt for mig, det havde jeg ikke set komme. Men ved så også med sikkerhed, at de første som servere ris for mig når jeg kommer hjem, nok skal forvente en kommentar eller 10 for skal ikke have ris de første uger jeg er hjemme igen.

Billederne viser bare noget af det jeg synes er flot og fascinerende i denne by og dette land.

Følg og like mig
error

Leave a Reply