Vigtig viden – måske ligegyldig info

Nogen informationer vil altid blive diskuteret om de er vigtige eller ej, og så er der regler som egentlig eksisterer, men som i praksis ikke overholdes. Men uanset hvad, kommer der her nogen informationer og regler omkring livet i Ho Chi Minh City og Vietnam:

Ja trafikken er farlig, men så er det heller ikke værre. Men går du ud foran en bus eller lastbil, skal du skynde dig, for de stopper ikke for dig. Rammer de dig, kan du være sikker på de bakker og rammer igen , bare for at være sikker på du bliver liggende. For det er faktisk billigere for dem, at sørge for du er død fremfor bare at skade dig. (I know, skræmmende)

Der er meget stor forskel på om du er i nord eller syd. I syd er de lokale meget mere venlige, men der er de ivrige (læs: trælse) sælgere, hvor i nord kan du handle i “fred”, men venlighed blandt de lokale er der langt i mellem.

Hernede kan der sidde en hel familie på en scooter, dvs. minimum 4 mennesker og en hund. Men det er faktisk ulovligt at køre mere end 2 mennesker på en scooter ad gangen.

Ønsker du at komme til Vietnam for at finde sammen med en lokal pige, skal du lige ind og undersøge hvordan reglerne er, for egentlig må en udlænding ikke finde sammen med en vietnameser, og ønsker man at blive gift skal det lige godkendes af regeringen først.

Det er meget normalt at arbejde mange timer i Vietnam, også mange timer hver dag. Men arbejder du mere end 48 timer om ugen, hvilket svare til max 8 timer pr. dag uden overarbejdstillæg overtræder du faktisk loven. Arbejder du ikke hver dag, må du max have 10 timer pr. dag. (Tror ikke der er mange på mit kontor, som kender den regel med de 8 timer og tillæg)

I Vietnam har kvinder også ret til betalt barsel, men her har du mulighed for at forlænge din barsel med 1 måned hvis du er gravid med mere end 1 barn. (og dette gælder pr. barn.) Så venter du trillinger, får du 6 måneders barsel + 2 ekstra måneder oveni.

Skriver du blog, artikler m.m. skal du passe på med hvad du skriver, der er en blogger som lige er blevet tildelt 10 års fængsel, fordi hun har benyttet sig af det vi i Danmark kalder for ytringsfrihed.

Mødetider på ens arbejde er meget normalt, og det er man vant til at overholde. Men bare fordi mødetiden er kl 8:00, skal man ikke forvente at kontoret er fuld, før ved 11-12 tiden. Hvor vi andre gerne vil tidligere hjem, møder mange vietnamesere sent i stedet for, og bliver det længere i sidste ende.

Når man køre på scooter hernede, skal man have et internationalt kørekort. Men du skal ikke tro, at du slipper for en bøde hvis du bliver stoppet, for har du det, har du højst sandsynligt gjort noget andet forkert (men så er det jo godt, man kan klare stort set alt med penge)

Disse informationer er ting jeg har fået at vide og læst på nettet. Så skulle der været noget jeg har misforstået og som er forkert, så endelig sig det, så jeg kan rette det 🙂

Følg og like mig
error

Leave a Reply