Mine anbefalinger

Skal du til Vietnam, og især Ho Chi Minh City, har jeg her lavet en oversigt over det som jeg synes du skal opleve ud fra mine oplevelser hernede. Men husk altid, at skal der besøges templer eller hellige steder, at tjekke om der er regler for hvilken påklædning man skal have på.

Ho Chi Minh City – Restauranter

Nogen af de steder hvor jeg har fået lækkert vietnamesisk mad er på Secret Garden som er en helt fantastisk, båden maden og omgivelser. Ellers er der Cyclo Resto, her betaler man 150.000 VND og så kommer der flere forskellige retter og Quan Bui er super hyggeligt på deres rooftop og maden er fantastisk god.

Barbecue Garden – hyggelig udendørs restaurant, “julelys” i træerne, man griller ved ens bord og de har alt muligt forskelligt.

Noir – her spiser man gourmet mad i mørke, og det er bare en oplevelse i sig selv, hvis man ikke har prøvet det før. Det er i den dyrere prisklasse, men helt sikkert det værd.

Nogen gange savner man bare en god bøf, som ikke er for dyr. Her kan Le Resto i distrikt 3 eller No Name i distrikt 1 klart anbefales, det er billigt og virkelig godt. Det er sammen ejer, men jeg er kommet mest på Le Resto.

Eon51 – meget fin restaurant i Financial Tower, dyrt men virkelig lækkert. Og hvem nyder ikke sin mad med en fantastisk udsigt på etage 51. Der er cafe på etage 50 og Cocktailbar på etage 52.

El Gaucho – helt fantastiske bøffer. Det er dyrt, men det skal næsten prøves, ihvertfald hvis man er hernede i en længere periode.

Er du her i en længere periode har Mad House i distrikt 2 dansk mad om onsdagen, men en bøf med bearnaise sovs og en kold Tuborg kan de altid klare. Ellers er der Storm P som har mange danske retter på deres menukort.

Har du lyst til pizza skal du efter min mening tage på 4Ps  eller Pendolasco, det er lidt dyrt, men helt sikkert det værd.

Street Food Market – skal helt sikkert opleves, her er der forskellige retter fra forskellige lande.

Ønsker du at få indisk mad imens du er i HCMC, kan der helt klart anbefales Ganesh eller Baba’s kitchen, begge steder er vildt lækre. Er det som take-away synes jeg personligt at Baba’s Kitchen er bedst.

Er du til Sushi kan jeg klart anbefale Sushi Nhi eller Ichiba Sushi. Det er virkelig lækkert og ikke dyrt overhovedet.

Ho Chi Minh City – Oplevelser

Ben Thanh Market – her SKAL der forhandles om priserne, de yderste boder har skilte med fixed price, og her er prisen ikke til forhandling. Markedet lukker kl. 19, men herefter åbner der sig boder på sidegaderne.

Monkey Island – en ø fuld af de sødeste aber, men gemmer også på en historie fra Vietnam krigen. Det tager et par timer at køre derud fra HCMC.

Når man er i Vietnam, bliver man nødt til at se Reunification Palace og War Remnants Museum. Det er virkelig hårdt at se, men i min verden er det noget der skal ses, for at forstå Vietnam bedre.

Cu Chi Tunnels – Tunnellerne fra Vietnamkrigen, det er okay spændende, men også bare noget man skal. Kan gøres på en halv dag, og er ca. 1,5 times kørsel fra HCMC.

Vung Tau – et par timers kørsel fra HCMC, finder du denne hyggelige by med strande. Her ligger også David Pizza, som nok er de bedste pizzaer jeg har fået i Vietnam.

Mekong Delta – et par timers kørsel fra HCMC, men helt sikkert noget der også skal ses, her kommer man ud og sejle. Man kan både tage en 1-dags tur, men også med en overnatning i Can Tho hvor man kan se det flydende marked dagen efter.

Viet Dream – har jeg brugt til at booke stort set alle mine ture, de er måske dyrere end andre, men servicen er i orden og man får det man betaler for.

 

 

Ho Chi Minh City – Forkælelse / Hygge

Diamond Nails and Spa – her har jeg fået lavet Gel Polish ca. hver 2. ugen. de forstår ikke så godt engelsk, men resultatet har altid været i orden. Har tænkt over havd det mon ville koste at få en af de neglepiger med hjem. For det har været en luksus uden lige.

MiuMiu – Super lækkert massagested, det er nok lidt dyrt i forhold til mange andre steder i HCMC.  Men 380.000 VND for en times massage er jo stadig billigt og her har de klippekort, så 10. gang er GRATIS.

Van Thanh Swimmingpool – super lækkert område, som på trods af en beliggenhed inde i byen stadig har den ro man ønsker. Det er et sted der bliver holdt fest, så karaoke i baggrunden kan sagtens forekomme.

Der er mange shopping centre, hvor der finde mange internationale brands, hvilket er bedst må være en smag sag, men af dem jeg kommer i er der; Diamond Plaza, Vincom både i dist. 1 og 2, Parkson, Saigon Centre / Takashimaya.

Massé, Nguyen Trai – super lækkert pool sted, med en fantastisk service.

Ho Chi Minh City – Nattelivet

Bui Vien også kaldet Backpackerstreet ligger alle diskotekerne, her er der gang i den hele natten og derhjemme kan det sammenlignes med Jomfru Ane Gade (for en der kun har været der 2 gange). Her kan jeg anbefale Corner, som er en rigtig hyggelig rooftop bar eller Casita.

Bia Craft – Super hyggelig øl bar, mange forskellige slags øl til gode priser og virkelig godt musik. Der er også mulighed for at spise der.

Pasteur – På denne gade er der barer med selskabsdamer, nogen mere aggressive end andre. TKs bar, kan vidst kaldes vores stamsted, vildt søde tøser og et sted jeg vil savne helt vildt.

Skybar – At tage på skybar og kunne drikke sig fuld i champagne, er en fantastisk følelse når man kun er på SU. Samtidig får man også en helt fantastisk udsigt ud over byen. Social Club er en af de steder vi har været et par gange, og er du heldig spillers der lækker Jazz.


Hoi An – et must see, så smuk en by skal bare opleves.

Det er også skræddernes by, så skal du have syet tøj, er dette byen hvor det skal gøres. Bebe har jeg hørt skulle være den bedste, me fik ikke selv syet noget da jeg var der.

Hai Yen – ikke et fancy hotel, men et hotel der opfylder alle mine krav, og super venligt og servicemindet personale.

Mix – virkelig lækker græsk mad, var nr. 1 på Tripadviser da jeg var der.

Home Hoian – noget af det bedste vietnamesiske mad jeg har fået hernede, det er dyrt af at det er lokalt.


Hanoi – Landets hovedstad, noget mere kultur end HCMC.

Hanoi Posh Hotel – meget centralt of en service som er over alt forventning. Ligger også lige ud til gaden, hvor der i weekenden er Night Marked – her forvandelse hele gaden til et stort marked og tror næsten alt kan købes her.

KOTO – en restaurant hvor unge får hjælp til at blive uddannet, et fantastisk koncept. (ligger også i HCMC, har dog ikke været der)

Halong Bay – en fantastisk smuk sejltur, kun et par timers kørsel fra Hanoi.

Men ellers bare tage rundt i byen og se hvad der er, det er en utrolig flot by. Der er mulighed for at tage på Street Food tour, på den måde kan man prøve forskelige vietnamesiske retter, samtidig med at man får fortalt om byen.


Når jeg kommer tilbage til Vietnam, SKAL jeg opleve følgende ting

Rismarkerne i Sa Pa, strandene i Mui NeHo Chi Minh-mausoleum i Hanoi (der kræves en bestemt påklædning, som vi ikke havde med da vi var der), den gamle hovedstad Hue som skulle have de mest fantastiske bygninger og Phu Qouc som skulle være en helt fantastisk ø.

 

Følg og like mig
error

Leave a Reply